Magyarországra Németországon át Perzsiából?
Írta: kimi - Dátum: 2014.04.22. 16:21:40
....izgatott, hogyan nevezik Magyarországot, és nem is olyan meglepö az elöadásaid után, de mégis: olyan hangsúlytalanul mint ha azt mondjuk, hogy "magyar", de ö így mondta: "Mádzsárisztán"....
Teljes hír


Kedves Kiss Imre,

ugyan nem ismerjük egymást, de elöadásaidban többször az elején felhivtad a nézöség figyelmét, hogy tegezni óhajtod öket, ezért most én is így teszek.

Bizonyára elég sok dolgod van, de ezt néhány sorban leírom, hisz gondoltam érdekel.

Nemrég, egy-két hete egy Magyarországon élö ismerösünk hívta fel, azaz facebook-olta egyik elöadásod, a tudás völgyéböl és nagyon megszóitott a mondanivalók sokasága.

Aztán megnéztünk egyet, meg mégegyet és így tovább.

Bocsánat az ékezetek nem mindenhol stimmelnek, nem magyar a billenytüzet, gondolom így is érthetö.

Most a lényeg: Németországban élünk jelenleg már 4 hónapja, messze északon, majdhogynem Dánia.

A templomban volt dolgom, ugyanis orgonán játszottam mai napon.

Ebben a gyülekezetben vannak emberek, akiket itt felvesznek, befogadnak a gyülekezetbe és ezek menekültek Iránból és perzsának mondják magukat, sajnos a történelmüket nem ismerem, ezért nem tudom, hogy miért perzsák vagy hogy s mint, de így mondják magukat.

Németül nagyon változékony a tudásuk, de vannak akik rendesen meg bírják értetni magukat habár, akivel sokat beszélgettem, csak 6 hónapja menekült ide.

Ha jól értem, akkor csoportos szálláson vannak, talán az összes közülük, de nem tudom.
Mivel Németországban sokféle nemzeteket felfogadnak, ezért biztosan van már némelyiküknek rossz tapasztalata is "külföldiekkel", ezért a lelkész azt mondta, hogy sokan nem akarnak az "ilyeneknek" lakást kiadni, részben megértem, zárójelben, most egy hete hallottam elöször itt magyar szót az utcán, hát persze hogy cigány zsebesek voltak, feltételezem nagyon is jól tudják, hogy a jó idöben áramlanak ide a túristák, éljen az eu, meg a szabad áramlás, ez melléktéma volt.

Tehát az egyikkel perzsával ma különösen sokat beszéltem, életkörülményeikröl, nyelvröl, izgatott, hogyan nevezik Magyarországot, és nem is olyan meglepö az elöadásaid után, de mégis: olyan hangsúlytalanul mint ha azt mondjuk, hogy "magyar", de ö így mondta: "Mádzsárisztán"----érdekes mi? erre muszáj volt hogy eszembe jussanak az elöadásaid és ezt most gyorsan frissen le is írom.

Ha nem mondtam újdonságot, akkor bocsika, de gondoltam, ha mégis, akkor érdemes egy ott szülöttöl hallani...


Sok eröt még és egészséget, kitartást, sikert és örülök, hogy eröt meríthettem a gondolataidból

Viktor